2011. január 14., péntek

Nora Roberts: Nyílt titkok


Nora Roberts: Nyílt titkok



Csak be kell hunynia a szemét, és máris felidézheti a napot, mikor Brian McAvoy berobbant az életébe. Rémült kisgyerekként Emma akkor még nem tudhatta, hogy ő Brian törvénytelen lánya, és hogy az apja éppen a könnyűzene gyorsan emelkedő csillaga. Csak annyit értett, hogy a férfivel és új feleségével, valamint az együttes tagjaival biztonságban érzi magát, mígnem egy meghiúsult gyermekrablási kísérlet romba nem dönti mindannyiuk életét és Emma boldogságát…

Az elején úgy gondoltam a megszokott kis romantikus könyv lesz. De csalódtam benne a szó jobbik értelmében.
Van benne romantika, szerelem is,de nem az a fő szál.
Emma a főszereplő aki még csak 3 éves, amikor nyomon kezdjük követni az életét. Alkoholista anyja egyedül neveli, veri folyton. Amikor is megjelenik az életében az édesapja a nagy rockénekes és annak felesége. Megszokják és megszeretik egymást. Beverly Emma mostohaanyukája is babát vár. Idilli az életük a kis Darrennel és az együttessel a szokatlan élet mellett is.
Míg egy elrontott gyerekrablás miatt meg nem hal Darren.
Valamiért sejtettem az egyik gyerekrabló kilétét.Vagy jók a megérzéseim vagy az írónő keverte úgy a szavakat hogy következtetni lehessen rá.
Ekkor sajnos széthullik a család. Emma már felnőtt nő amikor tovább folytatódik kálváriája.Megismer,majd bele szeret és hozzá is megy egy férfihoz, Drew-hoz. Az elején szép még minden, majd Drew megalázza, megveri, ahol lehet bántja.
Nagyon nehezen Emma rájön hogy nem mehet tovább ez és megszökik tőle.
Visszatérő szereplő Michael, aki annak a rendőrnek a fia aki Darren halála után nyomoz. Később egy szörfözés alkalmából megmenti Emmát. Majd még egyszer és meg egyszer találkoznak. Mondhatnánk hogy a sors keze. De Emma elég nehezen jön rá hogy ő az a férfi akire mindig is várt.
Az együttes tagjai is vissza-vissza térnek, bepillantást nyerhetünk az ő életükbe is(Stevie,P.M,Johnno,Brian és Pete a menedzser), szerelmeikről, függőségeikről.

Összességében jó a könyv nagyon.
Ami kritika az talán csak az hogy az írónő néhol sok felesleges dolgot is leírt, mintegy húzva az időt és a könyv hosszát.

Néhol viszont elég szűkszavú volt(Darren halála, amikor kiderül a gyilkosok kiléte).

Gold Book kiadó:
http://www.goldbook.hu/kiadvany.php

473 oldal
könyvtári

10/8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék