2013. március 19., kedd

Agave hírek

A BBC Radio 4 rádiójátékot készített Neil Gaiman Sosehol című regényéből.
A szereplők hangját pedig ismert színészek adják, például Benedict Cumberbatch, Christopher Lee és James McAvoy. 
A linkre kattintva meghallgatható az első rész:
http://www.bbc.co.uk/programmes/b01r527b


Én jobban örültem volna, ha ebből a nagyszerű könyvből is film készül inkább.
De hátha meghallgatásra találnak imáim is.


James Forrester személyében ismét egy új szerzőt mutathatok be az agave kiadónál.
Az április 18-án Megszentelt árulás címmel megjelenő bemutatkozó regényét ajánljuk mindenkinek, aki szereti a történelmi krimiket, kiváltképp C. J. Sansomot.

Az író meglehetősen ismert Angliában, de elsősorban nem a történetei miatt: James Forrester csupán egy álnév, és valójában dr. Ian Mortimert rejti, a híres történészt. 
Az elmúlt tizenöt évben rengeteg kutatást publikált, szakterülete Anglia a XIV. és XVIII. század között. 
Regényeket az utóbbi években kezdett el írni a szabadidejében.
Nos, azt hiszem egy alapos, történelem hű könyvet kapunk így.
A Megszentelt árulás egy trilógia első része.



Fülszövege:
London, 1563. Angliában nyugtalanság uralkodik, katolikus összeesküvések szerveződnek a fiatal Erzsébet királynő ellen szerte az országban. Egy késő éjjelen William Harley Clarenceux-t váratlanul meglátogatja régi barátja és katolikus hittársa, Henry Machyn, aki ráveszi a vonakodó heroldot, hogy rejtse el a hosszú éveken át írt krónikáját. Hamar nyilvánvalóvá válik, hogy a könyv valami sötét titkot rejt, amely veszélyt hozhat rá, de ennek mértékét felbecsülni sem képes, amíg szembe nem találja magát Francis Walsinghammel és könyörtelen megbízottjával, Richard Crackenthorpe-pal, akik bármit megtennének annak érdekében, hogy megszerezzék a krónikát.
Clarenceux-nak az élete függ attól, hogy kiderítse, milyen titkot rejt a krónika, és kik alkotják az ennek őrzésére alapított titkos társaságot. Az egyre veszélyesebbé váló nyomozása során egyetlen társa Machyn felesége, Rebecca, akivel állandó életveszély közepette próbálják kibogozni a rejtély szálait, miközben Walsingham emberei folyamatosan a sarkukban vannak. Clarenceux pedig fokozatosan kezd ráébredni, hogy a tulajdonukban lévő krónikában rejlő titok az egész országot romlásba döntheti.

Philip K. Dick: Az utolsó szimulákrum című könyve is hamarosan a boltokba kerül.



Megjelenés: április 25.
És végezetül ne feledjétek, hogy hamarosan a moziba kerül a Burok című könyv megfilmesített változata is.
Én már nagyon várom!


A Földet elfoglalta a világűrből érkező idegen faj, amelynek tagjai irányításuk alá vonják az emberek elméjét, miközben testüket érintetlenül hagyják. Az emberiség túlnyomó része feladta, az ő testük már csak egy burok. A betolakodók magukkal hozták a rák ellenszerét, megszüntették a háborúkat, a Földet paradicsommá változtatták. Saját maguk számára. 
Amikor egy nagyhírű, különc, világról világra vándorló lélek érkezik a bolygóra, az utolsó lázadók egyikének testét kapja ittlétéhez. A Vándor, aki Melanie Stryder testébe költözik, ismeri a nehézségeket és kihívásokat, amelyekkel szembe kell néznie egy emberi burokban élve. Tud a mindent elsöprő érzelmekről és a mindennél erősebb emlékekről. Egyvalamire azonban nem készült fel. Arra, hogy új testének előző lakója nemhogy nem költözött ki a burokból, de egyenesen visszaköveteli a tulajdonát. Melanie nem hajlandó feladni, nem hajlandó eltűnni. 
Ő egy kőkemény lány, aki a végsőkig küzdeni fog a testébe betolakodó idegen létforma ellen. 
Melanie megtölti a Vándor elméjét az emlékeivel és képekkel a szerelméről, aki egy távoli helyen bujkál, és még mindig nem adta fel a harcot az idegenek ellen. Mivel a Vándor képtelen ellenállni a rátörő érzelmeknek, vágyakozni kezd a férfi után, akivel még soha nem találkozott. Aztán egy váratlan fordulatnak köszönhetően Melanie és a Vándor szövetségesekké válnak, és a két lélek ugyanabban a burokban vág neki az arizonai sivatagnak, hogy megtalálják a férfit, akibe mindketten szerelmesek…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék