2013. március 4., hétfő

Agave

Az Agave háza táján mindig történik valami érdekes.
Nos, hozom nektek az újdonságokat és a várható megjelenéseket.

Márciusban jön Scott Turow - Ártatlanságra ítélve , pontosan 7-én, azaz nagyon hamar.




A könyv fülszövege:
Rusty Sabich helyettes főügyész egy közép-nyugati nagyvárosban. Amikor kolléganője, Carolyn Polhemus brutális gyilkosság áldozatává válik, főnökük, aki éppen ádáz kampányt folytat az újraválasztásáért, Rustyt bízza meg a nyomozás lefolytatásával. Sürgősen meg kell oldania az ügyet, ha lehet, még a választások előtt. Még mielőtt kiderülne, hogy viszonya volt az áldozattal. Az események azonban csakhamar nem várt fordulatot vesznek, amikor Rusty élete legszörnyűbb rémálmába csöppenve a vádlottak padján találja magát. Az amerikai igazságszolgáltatás útvesztőjében kibontakozó, lebilincselően feszült tárgyalótermi dráma lerántja a leplet az ambícióról, a megszállottságról, a képmutatásról, valamint az ember eredendő gyengeségeiről és legsötétebb titkairól. És mindvégig ott lebeg a kérdés: ki ölte meg Carolyn Polhemust?




28.-án China Miéville - Konzulváros című könyve jelenik meg.





Áprilisban ismét a sci-fi rajongók örülhetnek elsősorban: a hónapban többek közt folytatják az életművét két legrégebbi szerzőjüknek, Iain M. Banksnek és Philip K. Dicknek.

Már a hónap elején, egészen pontosan 4-én megjelenik Iain M. Bankstől a Félemmetes géjpezet, aminek már a címe is elárulja (angolul: Feersum Endjinn), hogy valami egészen különlegesről van szó. Skócia első számú sci-fi szerzőjének e művét az teszi nem hétköznapivá, hogy több része is fonetikus angollal van megírva. Mivel a magyar alapból fonetikus nyelv, ezért - hogy érzékeltessük és jelentést adjunk ezeknek a részeknek - Gálla Nóra fordító kis híján egy új nyelvet talált ki, hogy nem mindennapi kontextusba ültesse a regény leghajmeresztőbb jeleneteit.


Banks regénye sci-fi és a fantasy elemeit egyaránt felhasználva teremt egy egyedi világot, amiben egy gróf, egy tudós, egy látó és egy követ sorsán múlik egy olyan birodalom jövője, ahol a királyi tanácsnokság esztelen harcot vív a kegyvesztettségben élő mérnökökkel, középkori és high-tech környezetben egyaránt. 





Egy héttel később, április 11-én egy új történelmi krimi szerzőt mutatnak be. 
Az illető James Forrester néven írja a XVI. századi Angliában játszódó történelmi krimijeit, de ő valójában Dr. Ian Mortimer, a korszakot talán legjobban ismerő brit történész. . A 2010-ben Megszentelt árulás címmel megjelent első regénye 1563-ban játszódik, vallási összeesküvések közepette, titkos társaságokkal és egy sötét titkot rejtő könyvvel.

Az angolul tudóknak az író oldala : http://www.jamesforrester.co.uk/home.html




A hónap végén, április 25-éni Philip K. Dick életművének legújabb része érkezik. Az utolsó szimulákrum című regény a szerzőre jellemző elborult darab: időutazásból, pszichoterápiából, telekinézisből, androidokból és neandervölgyi mutánsokból gyúr egy olyan történetet, amelyben összeesküvés összeesküvést ér, és szokás szerint semmi nem az, aminek látszik. A történetben a háború dúlta Földön a sors és a körülmények egy különös csoportot hoznak össze: egy fasisztát, aki államcsínyt tervez, egy zongoristát, aki az elméjével játszik a hangszeren, egy First Ladyt, aki mindent a kezében akar tartani, és az utolsó praktizáló pszichiátert. S ne feledjük a jelszót: a hatalom csak eggyel osztható.


A Könyvhéten ami biztosan meg fog jelenni :
Scott Turow Ártatlan című regénye,ami második része a hamarosan megjelenő Ártatlanságra ítélve című könyvének.
 Laurell K. Hamilton Anita Blake-sorozatát a soron következő kötettel, aminek a címe Ezüstgolyó lesz.
 És amit személy szerint a legjobban várok , az várhatóan a Könyvhét után nem sokkal fog megjelenni:
Neil Gaiman új regénye Óceán az út végén címmel.
 A világhírű fantasy szerzőnek öt év után ez lesz az első új műve.
Gyönyörűséges borítójával már most megfogott a könyv.







Ez mellett a filmes berkekben is ismét tarol az Agave.
Film készül Neil Gaiman új regényéből , az előbb említett Óceán az út végén-ből.
Személy szerint a Csillagporát is imádtam mind  filmben, mind könyvben.
Azt hiszem az ő műveivel nem lehet mellé nyúlni.

 Rendezőt kapott Az alagutak rejtélye című Agave könyv is.
Így már biztos, hogy hamarosan elkezdik a munkálatokat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék