2013. május 31., péntek

Agave












Az Agave kiadó Könyvhétre megjelenő újdonságait láthattátok már nálam és azt hiszem már majdnem mindenhol.
Így most a programjukat hozom nektek, hátha kedvet kaptok és kilátogattok.
Na, meg némi újdonságot.

A kiadónk jelen lesz az idei Margó Fesztiválon.
A fesztivál keretében június 7-én, pénteken, 20 órai kezdettel Bartsch Kata és Andrássy Máté előadásában a Budapest Noir szcenírozott felolvasásán vehetnek részt az író rajongói.
A film noir világába helyezett történet egy bűnügyi újságíró fordulatokkal teli nyomozását meséli el, amely során egy meggyilkolt zsidó lány ügyét próbálja feltárni. A rejtélyes bűneset megoldása közben kirajzolódik előttünk az 1930-as évek fasizálódó Magyarországának közege is. A felolvasás akusztikai világát gazdagítja az élőzenés feldolgozás, a szövegrészletek zongora-aláfestéssel hangoznak el. Eközben a kihalt utcák fekete-fehér képei előtt a budapesti éjszaka füstös lokál-hangulata is megelevenedik. A látvány és a zene a felolvasott szövegrészleteket erősíti, egy izgalmas felolvasóest élményét nyújtva. Ráadásul a Magyar Narancs értesülése szerint lehet, hogy Kondor Vilmos is megjelenik az eseményen.
A helyszín: Budapest, Paulay Ede u. 33, 1062



Június 8-án, szombaton, 13.30-tól a Könyvhéten az Oroszlános kútnál Városi titkok, kórházi csodák címmel kezdődik beszélgetés a Prae szerkesztőségének vezetésével, melynek keretében László Zoltán bemutatja az Egyszervolt című művét. A kötetben a magyar mesevilág ismert figurái elevenednek meg napjaink Budapestjében egy izgalmas és elragadó történetben, megmutatva a hazai urban fantasyben rejlő hatalmas potenciált.
16 órai kezdettel dedikálja is a szerző a regényét az Agave Könyvek standjánál. 
Ezt követően 20 órától a Margó Fesztivál keretében egy újabb izgalmas könyvbemutató várja az érdeklődőket az autentikus Hibridart Design Shop & Caféban, ahol részleteket is felolvasásra kerülnek az Egyszervoltból.



Végül, de nem utolsósorban vasárnap délelőtt tizenegy órától délig az Agave Könyvek vezetői kérdezz-felelek programot szerveznek a standnál, és válaszolnak mindenre, amire a rajongók régóta kíváncsiak.
A helyszín: 1 pavilon a Váci utcánál

Ezután jöjjön egy friss hír:
Jeff VanderMeer Annihilation című könyve az idei Londoni Könyvvásár egyik legnagyobb port kavart sf műve.
 Már dolgoznak a megfilmesítésén is. 
Nagy örömmel jelenthetem be, hogy a könyvet Magyarországon mi fogjuk kiadni, a nemzetközi megjelenéssel egy időben, azaz 2014 februárjában.



A kétszeres World Fantasy-díjas Jeff VanderMeer a 2000-es évek egyik legfontosabb amerikai sf írója, a képzeletbeli Ambergris városában játszódó történetei (pl. City Of Saints And Madmen, Shriek: An Afterworld, Finch) rendkívüli népszerűséggel bírnak. Nemcsak emiatt ismerik azonban sokan a nevét: immáron több éve nagy reputációval bíró munkatársa a The Washingon Postnak és a Publishers Weeklynek is, melyekben mindenre körültekintő figyelemmel számol be elgondolkodtató és építő kritikáiban a modern sf legújabb műveiről.

Tartalmából: 
A 2014 februárjában megjelenő Annihilation a Southern Reach-trilógia első kötete lesz, amit még szintén jövőre követni fognak a folytatásai is. A történet egy amerikai kutatócsoportról szól, akik egy furcsa, lakatlan terület felderítésére indulnak a hazájukban, mely egyik napról a másikra jelent meg, a területe folyamatosan bővül, és megmagyarázhatatlan dolgok történnek benne. Az Annihilation szépirodalmi igénnyel megírt, egyszerre klasszikus és modern történet; olyan mintha a Sztrugackij-fivérek és a Lost televíziós sorozat találna egymásra Stanislaw Lem írógépén.



A nálunk még nem kapható könyveinek borítójából egy kis válogatás:












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék