2014. március 15., szombat

Gégény Gabriella: Ízek és más szenvedélyek












Kellemes meglepetés volt a könyv.
Valahogy nagyon egyszerű, ponyva regényt vártam klisékkel és unalmasan megírva, egyszóval nem valami nagy irodalmi értéket..
Nem tudnám megmondani miért, de ez volt az első benyomásom.
És meglepett a könyv.
Az írásmód igényes, szépen kivitelezett.
Megtetszett az író stílusa. Szépen fűzi a szavakat egymásutánban.
Kiszámítható maga a történet, nincs benne nagy fordulat, de cseppet sem zavart, mert a kivitelezése remek és kárpótolt ezen hiányosságáért.

Gréta a főszereplőnk, aki újságíró, egyedülálló anyuka és receptes(gasztró)blogger.
Ami a legjobban tetszett  a történetben, azok a receptek és a receptekhez tartozó hangulatos leírások. Ilyen blogot én is szívesen olvasnék nap, mint nap. Nem unalmasan ledarálja a recit és kész, hanem körítést is ad hozzá.
Én úgy gondolom, mint egy másik blogger, fontos, hogy kitűnjön a tömegből. Ezzel az ügyes kis húzással el is érte ezt a célt. De nem erőltet, erőszakos,  nem bazsajgós annak ellenére, hogy saját életébe nyújt betekintést.
Így a  hősnőnket is hamar megkedveltem. Bár olyan szívesen olvastam volna többet a lelki világáról, előéletéről, gondolatairól, nehézségeiről...
Nem mondom, így is szimpatikus a gondolkodásmódja és a hozzáállása mindenhez. De....egy iciri picirit kevés.
A többi szereplő még kevesebb szerephez jutott és még kevesebb leírás található róluk. Sajnálom. Lehetett volna a jó karaktereket felruházni és érdekesebbé tenni még.
Ez a könyv vékonyságának is köszönhető. Szerintem a legnagyobb hibája az, hogy nincs bővebben kifejtve semmi, pedig megvan a lehetőség. Adott a jó alapanyag.
Így egy estés olvasnivaló vagy mikor van egy szabad óránk és a váróban unatkozunk vagy a buszon ülünk, esetleg igazi strandolós, kikapcsolódós könyv.
Nincs nagy mondanivalója, tanulsága, de apró dolgokat fel lehet fedezni benne, nem csak agyatlan és unalmas romantikus könyvek csoportját tarkítja.
A humor és a pikírt megjegyzések feldobják az amúgy is érdekes szókincset, a leírásokat.
Mint szerelemes könyv. hát... Nem mondanám túl erősnek, de gyengének sem. Olyan jó közepes, vagy talán annál kicsit több. Egyszerű és nem erőltetett.

Köszönöm a könyvet az Atlantic Press kiadónak!


Fülszöveg:
A Szivárvány könyvek új kötetében Gréta tíz év után egy bárpultnál fut bele egyetemi szerelmébe, aki csóró diákból lett kőgazdag vállalkozó, s csak egy dologban hasonlít arra a diákra, aki Gréta életének első férfi volt: még mindig ellenállhatatlanul vonzó. Gréta újságíró, de legnagyobb sikereit gasztrobloggerként éli meg. A véletlen találkozás pedig rádöbbenti, hogy a szerelmet nem lehet csak úgy eltemetni. A kötetben ízek és szenvedélyek tombolnak, s az elbűvölő sztorihoz még egy tucat finomság-recept is jár


Idézet:

Sokszor eljátszott a gondolattal, hogy mint egy burleszkfilmben, egyszer egy tortát vég a képébe. Végül is arra jutott, kár lenne a tortáért.

Kinek ajánlanám? 
A romantikus és gyors olvasmányokat kedvelőknek. Akik szeretik a régi idők sütemény receptjeit és idejét.

Legjobb dolog a könyvben, amit a legjobbnak értékelek benne.
A receptekhez a körítés

Ami nagyon nem tetszett benne, kilógott a legjobban a könyvből.
A rövidsége

Aba kiadó/Atlantic Press:  http://www.atlanticpress.hu/
saját, recenzió 
150 oldal



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék