2015. január 12., hétfő

Izolde Johannsen Róma







Izolde könyve a borítójával és a témaválasztásával hívta fel a figyelmem önmagára.
Történelem és nem e világi lények? Szuper ötvözet. A két kedvenc témám és egy könyvben? A kor amiben játszódik, szintén kedvenc.



Alapos könyv. Sok korszakot ölel körbe. A szereplők változatosak és érdekesek. A történelmi részek korhűek, betekintést engednek az adott korszak moráljába, különcségeibe, vallásába.

Egy főszereplő van, aki szépen ívelt életutat mutat be, változik a jelleme.
Caspar számomra néhol jó karakter volt, néhol viszont nagyon nem szerettem. Nem egy tipikus vámpír( főleg nem csillámos vagy Drakula). Mert vámpírokról, vérfarkasokról és emberek szövevényes életéről szól a könyv legfőképpen.
Ennek ellenére érez, szeret, gyűlöl, cselekszik és hibázik is néha. Érdekes szereplő és kíváncsian vártam, hogyan éli le az életét.
Sok mellékszereplőt ismerünk meg, akik ideig-óráig részt vesznek a cselekményben. Ezáltal más természetfeletti lényt is megismerhetünk, akik néhol nekem is újak voltak.
A parányi, gyámoltalan emberek is kaptak ábrázolást, jellemet, még ha oly nyúlfarknyi részük is volt a történetben és életük fonala gyorsan véget ért.
Kíméletlen író Izolde, mert hullik a jó nép rendesen.
Tetszett, ahogy főhősünk kerülgeti a "nagy" embereket, befolyásolva minimálisan a történelem csordogálását. Ahogy kicsit másként ismerhettük meg a királyokat vagy más közszereplőket.



Ami zavart, hogy nem olyan olvasmányos. Nagyon tömény.
Szép helyeken játszódik, ami nagyjából le is van írva. De hiányzott a pompa, a körülírás, a szivárvány, a bármi, ami színesebbé teszi a könyvet és nem leíró részek sokasága. Tudom így is hosszú könyv, jobban kibontva még monumentálisabb lenne. De jobban élveztem volna úgy.

A nyelvezete jó. Humoros, ironikus, változatos. A párbeszédek sem gyermetegek.

Kidolgozott és izgalmas könyv, jó leírással. Élt a könyv, a történelmi háttérrel. Szépen használta, körülszőtte azt.

Maga a történet is fordulatokban gazdag.



Fülszöveg:
Ahogy a történelmet még soha nem olvastad. Ókor, középkor, újkor egymást követő évszázadok, az idő forgatagában. Birodalmak, uralkodók, országok születnek és omlanak össze, miközben nem mindennapi hősünk átéli a letűnt idő feledhetetlen eseményeit. 
Se nem fiú, se nem férfi, se nem élő se nem holt. Rabszolga, aki halálával új életet nyert s vele a bosszút, a hatalmat és a halhatatlanságot. Ifjúsága, elbűvölő álcaként takarja el valódi lényegét, s a kétezer éves kaland így válik egy vámpír létezésének letehetetlen krónikájává.

Idézet: 
 Köszönöm, hogy felajánlottad az öröklétet úrnőm. De én… ember maradnék. Gyermekeket szeretnék szülni és meg akarok öregedni. 
Kinek ajánlanám?      
A történelmet, borzongást kedvelőknek                                                             
                                                                                                                
Legjobb dolog a könyvben, amit a legjobbnak értékelek benne.
 A korhűség

Ami nagyon nem tetszett benne, kilógott a legjobban a könyvből
Hiányzik a körítés

522 oldal
recenzió


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék