2015. január 9., péntek

Újévi fogadalmak és Katus Attila könyv





Katus Attila: Formáld magad!
Az emberek 70%-a(ha nem magasabb ez a százalék) azt fogadja szilveszterkor,hogy egészségesebben étkezik, nem nasizik, lefogy.Ez alól én sem vagyok kivétel, bár én már december elején el is kezdtem az óvatos diétázást és mozgást, mert úgy éreztem, hogy a második kislányom születésekor rajtam maradt pluszt le kéne dolgozni.


Rengeteg könyvet olvastam ebben a témakörben már. Sok diétát kipróbáltam, sokféle mozgást is, legalább háromszor sikerült is lefaragni azokat a plusz kilókat.
Így gondoltam elolvasom a könyvet, bele nézek kicsit, újat nem tud mondani. De mégis tudott.
Nagyon jól, részekre tagolja a mondanivalóját. Könnyen vissza kereshetünk, bele olvashatunk a minket érdeklő részekbe ezáltal. Alaposan körbejár szinte mindent, ami fontos a fogyáshoz, egészségesebb életvitelhez. Megismerhetjük őt magát, az életútját a könyvben, ez mellé nagyon jó kis életvezetési tanácsokat kapunk, sok tippet, okos tanácsokat a mozgáshoz és az étrendhez.


A fogyókúrázók nagy része elrontja a diétáját, nem túl kitartó és meg is unja. Fejben dől el, az a nagy igazság. Ez mellé ha betartjuk az okos tanácsokat, tényleg lehet fogyni. Ha éhezünk vagy egyoldalú diétát csinálunk, az hosszú távon nem egészséges és nem megoldható, persze hogy nem sikerül betartani. Ha a mozgást is rögtön ezerrel elkezdjük és nem tartjuk a fokozatosság elvét, kibukunk, megint csak nem fog menni a diéta.Ez a könyv világosan, érthetően leírja a buktatókat, amiket érdemes elkerülni. 
Ír némi anatómiát, érthető megfogalmazásban, képekkel illusztrálva. Ír javaslatokat. Ír arról, miben sportoljunk, milyen intenzitással, ha betegek vagyunk vagy kismamák, mit mozogjunk,mikor mozogjunk...


Ami nekem hiányzott és talán az egyetlen baja a könyvnek, az a végén lévő nyúlfarknyi kis képes mozgásforma. Sokkal több gyakorlat elfért volna a könyvben. Mind otthon végezhető, mind konditermes. A sportolás lehetséges változatait is bővebben ki lehetett volna fejteni, melyiket kinek ajánlják és nem volt túl változatos, csak pár mozgásformát vett bele a könyvbe.
Ez mellé leírja, hogy hogyan étkezzünk. Viszont nem írja le csak nagy vonalakban, hogy mit kerüljünk, mit ehetünk mikor . Esetleg egy minta étrendet is felvázolhatott volna. És így lenne igazán kerek a könyv.
De bátran ajánlom mindenkinek, aki foglalkoztat a téma, mert így is igazán sokoldalú könyv.



Fülszöveg: Tarts velünk, és légy része Katus Attila Formáld magad programjának, melyet Attila szakemberek segítségével dolgozott ki és épített föl. 
A Formáld Magad! c. könyv útmutatóul szolgál Neked, és minden nap segítséget ad a folyamatos változáshoz, egy új életmód kialakításához, a közös sikerek eléréséhez.
A könyvet, amelyet éppen a kezedben tartasz, Neked írtam. Most biztosan felmerül Benned a kérdés, hogy tudod-e majd használni, ha nem vagy szakmabeli. A válaszom: természetesen igen! Sőt, leginkább azokat szeretném megszólítani a könyvemen keresztül, akik nem szakemberek, hanem hétköznapi, az egészségükkel törődő, a táplálkozásukra odafigyelő, sportolni szerető személyek, mint amilyen feltételezem Te is vagy!
Emellett azonban fontosnak tartom, hogy írásom mind a tágabb értelemben vett szakma képviselői, mind pedig a tisztelt kollégák körében érdeklődést keltsen. Bízom benne, hogy ők ugyancsak izgalmasnak, érdekesnek találják majd, és sok új, hasznos információval tudok szolgálni számukra is.
Kiknek szól tehát ez a könyv?
Egyszóval: Mindenkinek!
kezdőknek, újrakezdőknek;
fiataloknak, középkorúaknak, idősebbeknek;
sportolni vágyóknak, sportimádóknak, sport-szkeptikusoknak,
az egészséges életmód híveinek;
és azoknak is, akik már feladták a sportolást vagy az egészséges táplálkozást, esetleg csalódtak,
vagy akik nem tudják, hogyan vágjanak bele az életmódváltásba.
Minden út az első lépés megtételével kezdődik. Rajta hát, gyere velem, induljunk el együtt! – Katus Attila 
Idézet: 
-
Kinek ajánlanám?      
Mindenkinek                                                                                      
                                                                                                                
Legjobb dolog a könyvben, amit a legjobbnak értékelek benne.
Sokoldalú és világosan fejezi ki magát, jól tagolt részekkel

Ami nagyon nem tetszett benne, kilógott a legjobban a könyvből
még bővebb kifejtése az étkezésnek, több mozgásforma
könyvtári
276 oldal

Ha már 30 percet mozogsz, akkor már tettél az egészségedért!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék