2015. február 23., hétfő

Pergel Zsolt Az alázat gyönyöre








Igen hölgyeim, (és esetleg uraim, de szerintem kevés olvasóm férfi- ha nincs igazam, nyugodtan kiabáljatok ám!) ez ismét egy erotikus könyv. 
És mindez mellé ráadásul jó könyv is, ami ritka, mint a fehér holló.

Kezdtem unni a butácska, semmiről sem szóló erotikus könyveket, de úgy gondoltam még egy próbát teszek. Szerencsémre ez egyszer nem volt semmitmondó könyv.
A borító igazán gyönyörűséges. De meglepődtem, ahogy a kezembe fogtam, mert más van a könyv gerincén és más az elején. Kicsit elrontotta a nyomda. Amit sajnálok, mert annyira impozáns a borító, megérdemelt volna egy tökéletes külsőt.

Ha már ennyit beszéltem a külsőről, jöjjön a belső.
Erotika, a jobb fajtából. Nem egyforma, nincs tele közhelyekkel, a főszereplő nem az első perc alatt megy el hússzor az  első szembejövő pasitól. Amilyen huncut részek vannak, azok hihetők, nincsenek túlírva, nem nevetségesek...

Nincs tele szextől hemzsegő részekkel, cselekmény nélkül.
Van cselekmény. Sőt. Van jóféle pszichológia, Erős lélektani folyamatok, sőt egy kis csavar és még izgalom is( ami nem erotikus).
Bár kiszámítható a csavar, de arra gondoltam nem olyan "gonosz" az író és nem ez lesz, ami végül mégis bekövetkezett.

A szereplők nagyon erős karakterek, bár megszeretni pont azt sikerült, akit nagyon nem kellett volna.
Kendra a főhősnőnk nem lett a szívem csücske. Változik, nagy fejlődésen esik át, de így sem kedveltem meg.
A "párja" érdekes pasi, de mi nem lennénk jóban, az tuti. nem öncélúan cselekszik, de et sem tudom elnézni neki.

Hogy lélektanilag miket fejteget a könyv?
A családi kapcsolatokat, az elnyomást, a szexben keresendő egyéni örömöket, a bántalmazást, megalázást...
Szóval azt hiszem sokan találnak majd a könyvben maguknak megfelelő részeket.

A történet lassan indul be, a nyelvezet kicsit döcögős, de a végére beérik, kíváncsivá tesz.
Mert persze megint egy sorozatba futottam bele. De most nem is bánom.
Sajnos nagyon mellőzött könyv, így mindenki figyelmét felhívnám a könyvre!
És hamarosan érkezik a folytatás!

A könyvet köszönöm az írónak!

Fülszöveg:
E könyv témája nem „szürke", és „árnyalatai" sincsenek, ám a szexualitás valamilyen szinten mindenkiben ott lévő, sötét darabkáját tárja az olvasó elé. Hétköznapi életünkben többnyire a társadalom által elvártat tesszük, ügyelünk arra, hogy ne lógjunk ki a sorból. De mi van akkor, ha vesszük a bátorságot és változtatunk, felrúgjuk a szabályokat, és fejest ugrunk a féktelen, vad erotikába? Mi történik akkor, ha a kezdetben izgalmas kaland irányítása kicsúszik a kezünkből, és tehetetlenül sodródunk valaki más akarata szerint? Ha mindent megszabnak, ha mindent megtesznek velünk, amit csak akarnak, és mi van akkor, ha mindez jó nekünk? Fáj, szétmorzsol, szenvedést hoz, kifacsar. Akarjuk, de ugyanakkor ki is maradnánk belőle, mert közben elbizonytalanodunk, és nem tudjuk, hogy valóban ez-e a legtitkosabb vágyunk. Álarc nélkül felvállalni önmagunkat? Kinek lenne hozzá elég bátorsága? A történet főszereplőjének, Kendrának van. Nem várt tapasztalatokat szerez, ám rájön, nem ezt keresi. Többet akar, vadabbat, célirányosabbat. Kijelölnek mellé egy dominuszt, egy mestert, aki válogatott eszközökkel elkezdi szétrombolni Kendra személyiségét, hogy a romokból létrehozzon egy újat. Test és lélek egyszerre szenved, de ezt áthatja a zabolátlan szexualitás. Egy váratlan fordulat következtében mindez a nő családjának jelenlétében történik. A dominusz megállíthatatlanul tör előre, és kínok tárházát szabadítja rá tanítványára. Az önkéntesség megszűnik, de nincs szabadulás, csak ha átmegy a vizsgán, és új ember lesz belőle. Vajon sikerül neki?

Idézet:
Kemény, erős nőnek ismerték, uralkodó típusnak. Lelke mélyén azonban vágyott a gondolkodás és önálló döntések nélküli, külső irányításra. Kikapcsolni, nem foglalkozni semmivel, csak a pillanat adta lehetőségekkel. Mind lelkileg, mind pedig szexuálisan. Igen, a szexben is vágyta felfedezni az ismeretlen, ez idáig nem tapasztalt új lehetőségeket. Hogy mikor jelentkezett benne először ez a vágy, arra nem emlékezett pontosan.

Kinek ajánlanám?      
akik kedvelik az erotikába oltott lélektani dolgokat                                                          
                                                                                                                
Legjobb dolog a könyvben, amit a legjobbnak értékelek benne.
a lélektani részek

Ami nagyon nem tetszett benne, kilógott a legjobban a könyvből
A dominusz szó, nekem olyan furán hangzik
Enkiadom.hu
223 o
recenzió, az írótól


http://lexikon.katolikus.hu/D/dominus.html
dominus (lat., gör. kyriosz): úr. - 1. az ókori rómaiaknál ált. a szolga (servus) ellentéte. Fölfogásuk szerint ~ csak dolgok fölött lehetett az ember (a rabszolgát dologszámba vették). Eredetileg azonban ~ a családfő a család vagyonával (beleértve a rabszolgákat is) való jogviszonyában, azaz a tulajdonos. Ezen az alapon a rabszolgák ~nak tekintették és szólították a családfőt. Később a szó jelentése bővült, a gyermekek is ~nak szólították atyjukat, mint a ház (domus) urát. A császárkorban műveltebb körökben házasfelek és testvérek ~nak és dominának (úrnőnek) szólították egymást. Hízelegve mondták a cs-oknak is: bár Augustus és Tiberius eltiltotta, mivel a szabad polgárt is így szolították a rabszolgák, Diocletianustól kezdve a cs-ok szívesen fogadták, sőt föl is vették címként. Caracallától kezdve pénzekre is ráverték. - 2. A gör-öknél jogi képviselő és vagyonkezelő; kiskorú gyermekek számára az apa v. a gyám, asszonyoknak a férjük, özvegyeknek nagykorú fiúk v. ennek gyámja volt a ~. -3. Az óker. korban a) a vt-k és szt-ek megtisztelő megszólítása (a 4. sz: fölváltotta a "szent" szóhasználat); b) a pp. megszólítása; c) Szt Benedek regulájában az →apát. E szóhasználat a bencés r-en kívül a fr. Dom és az ol. Don megszólításban élt tovább. - 4.A lat. Szentírásban a →Küriosz megfelelője. - 5. A lat. lit-ban a) a könyörgésekben a ~ az Atyaisten, akihez Krisztus által szólunk, aki ~ noster, 'a mi Urunk'; b) köszöntési forma: ~ vobiscum!, →Az Úr legyen veletek! - 6. →dominus-szerviens. - 7. 'öregúr'. 1919-45: a hazai egy. bajtársi egyesületek (pl. Foederatio Emericana) végzett, már állásban lévő tagjainak elnevezése. - Női megfelelője a domina. T.E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék