2015. december 5., szombat

Karácsonyra várva

Hamarosan érkezik az év legnagyobb és legszebb ünnepe. Mindenki készülődik. Próbál hangolódni. Ki könnyebben, ki nehezebben.
Van akinek az illatok, a díszítés hozza meg a kedvét. 
Másoknak a leeső hó(idén ki tudja lesz-e egyáltalán).
A sülő sütemények, a felcsendülő dalok, a dekoráció úton-útfélen.
Nekem az olvasmány. És gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Kevés karácsonyi, akarom mondani kevés JÓ karácsonyi, vagy télies könyv van, ami megadja a hangulatot, aláalapoz az ünnepeknek.
Így ajánlanák nektek párat, amik talán ide vágnak. Van, ami csak az én képzeletem szerint passzol a sorba.

1. Könyvbe zárt karácsonyok


Fülszöveg:
Ki ne szeretné a hideg téli napokban egy jó könyvvel a kezében, a kandalló előtt várni a karácsonyt? A kandalló nem garantált, de az igen, hogy ez a kötet, amit Ön most a kezében tart, a legjobb választás az ünnepi készülődéshez. Tele van különleges, meghitt, mégis mai történetekkel, mindenki talál köztük kedvenceket. 
Ez a legjobb karácsonyi ajándék: magunk számára, mások számára, és nemcsak a tartalom miatt, hanem mert csupa szeretetből készült. Minden szerző, a műveket válogató zsűritagok, az illusztrátor és az ötletgazda-szerkesztő a szívét adta ebbe a könyvbe, hogy minél több olvasó kaphasson egy darabkát a szeretetükből. 
A lapokon hangulatos családi történetek, romantikus, elgondolkodtató, vagy épp rejtélyes események elevenednek meg. Megismerhetünk kamaszokat, középkorú és idős szereplőket, sorsokat, lányokat és férfiakat, boldog és szomorú főhősöket itthon és külföldön, de kizárólag mai, magyar írók tollából. 
Amikor Ön megveszi ezt a könyvet, nemcsak kap, hanem ad is. 
Ugyanis a szerzők és a kötet létrejöttében közreműködő csapat az eladásból származó profitot művészeti oktatással foglalkozó alapítványnak ajánlják fel, mert hiszik, hogy kicsiny országunkban szükség van a művészekre és az új történetekre, valamint hogy a karácsony lényege az, hogy adjunk.

Megvásárolható:
Az ekönyv.hu-n: http://bit.ly/KZK_ekonyv

A DiBooknál: http://bit.ly/KZK_DiBook


A Smashwords oldalán: http://bit.ly/KZK_Smash


2.Eowyn Ivey: A hóleány


Fülszöveg: A telepes Jack és Mabel kemény munkával és szigorú beosztással nyugalmas életet teremtett magának az 1920-as évek Alaszkájának vad vidékén. És még mindig nagyon vágynak egy gyermekre, pedig erre már semmi esélyük. Ez sem csökkentheti azonban az egymás iránt érzett erős szeretetüket, és amikor leesik az első hó abban az évben, pillanatnyi ötlettől vezérelve, játékból építenek egy hógyermeket. A hókislány másnap reggelre eltűnik – de apró lábnyomok maradnak utána a hóban. A rá következő hetekben mindketten látni vélnek egy szőke kislányt az erdőben, de még egymásnak sem merik elmondani, attól félve, hogy csak rég eltemetett reményeik csalják meg őket. Aztán a kislány, aki Fainának nevezi magát, megjelenik a küszöbükön. Kicsi és törékeny, mintha egy tündérmeséből lépett volna elő: egy vörösróka társaságában vadászik, hóvihar támad a nyomában, és titokzatos módon sikerül életben maradnia a kegyetlen alaszkai vidéken. Miközben Jack és Mabel próbálja megérteni Fainát, úgy megszeretik, mintha a saját gyermekük lenne. De ezen a gyönyörű, vad helyen a dolgok csak ritkán azok, aminek látszanak, és amit végül megtudnak Faináról, az valamennyiüket megváltoztatja. Eowyn Ivey elbűvölő, hipnotikus hatású első regényének hőse egy házaspár, mely annyira vágyik gyermekre, hogy a képzeletük erejével világra hozzák. E könyv oly káprázatos, akár a behavazott alaszkai táj, ahol játszódik, s imaginárius hatalmával elragadja az olvasót egy távoli, mégis ismerősnek tűnő helyre, egy mesevilágba, amely egyszerre kivételesen egyedi és egyetemes.
Gabo kiadó

3 Joanne Harris: Egész évben karácsony


Fülszöveg: 
Ez a gonoszkodóan élénk képzelőerővel elővarázsolt, nyugtalanító és ármányos eseményeket elmesélő gyűjtemény Joanne Harris kivételes írásművészetét mutatja be. Érzékletes, csintalan, hol végtelenül mulatságos, hol keserű mandulához hasonlóan fanyar ez a kötet, ami a hétköznapit a váratlannal, a fantázia vad szárnyalását a keserédes valósággal elegyíti.
Ulpius kiadó





4. Jenny Colgan: Karácsony a Cupcake Kávézóban


Fülszöveg: 
Issy Randall, a Cupcake Kávézó büszke tulajdonosa szerelmes, és nem is lehetne boldogabb. Új üzlete virágzik, és jó barátok veszik körül, bár két kolléganője, Pearl és Calorine mintha nem nagyon lenne feldobva a hó és a vidámság közelgő ünnepétől. Ám amikor barátja, Austin eljátszik a gondolattal, hogy New Yorkba költözik, Issy kénytelen egy távkapcsolat kilátásával szembenézni. És amikor legnagyobb a karácsonyi forgalom a kávézóban, s egyre nagyobb a kereslet Issy ínycsiklandó süteményeire, a lánynak el kell döntenie, mit tart a legfontosabbnak az életben.
Ebben a decemberben Issynek minden erő-, jókedv- és fahéjtartalékára szüksége van, hogy így vagy úgy mindenkinek boldog karácsonyt teremtsen…
Ulpius kiadó


5. George R. R. Martin: A tűz és jég dala sorozata


Fülszöveg:
A Trónok harca lebilincselő fantasy, amely klasszikus lovagkirályságot tár az olvasó elé: Westeros fölött valaha a sárkánykirályok uralkodtak, ám a Targaryen-dinasztiát 15 évvel ezelőtt elűzték, és most Robert Baratheon uralkodik hű barátai, Jon Arryn, majd Eddard Stark segítségével. A konfliktus középpontjában Deres urai, a Starkok állnak. Olyanok, mint a föld, ahol születtek: makacs, kemény jellemű család. Szemünk előtt hősök, gazemberek és egy gonosz hatalom története elevenedik meg. 
Ám hamar rá kell ébrednünk, hogy ebben a világban mégsem egyszerűen jók és gonoszok kerülnek szembe egymással, hanem mesterien ábrázolt jellemek bontakoznak ki előttünk különböző vágyakkal, célokkal, félelmekkel és sebekkel. 
Martin legnagyobb erőssége hogy meg tudja újítani, élettel tölti fel azt a műfajt, amit a sok populáris Tolkien-imitáció évtizedeken át klisék sorozatába fojtva ismételgetett. A jég és tűz dalának első kötete egy világteremtő fantasy eposz nagyszabású felütése.

Alexandra kiadó
- Ő egy kicsit kakukktojás -

6. Debbie Macomber: A fagyöngy alatt



Fülszöveg: 
Addie Folsom egykor nagy álmokat szövögetve vette nyakába a világot. A lány az érettségi vizsga előtt otthagyta az iskolát, sőt a szülői házat is, hogy a maga útját járja. Immár felnőttként, édesapja halála után hazatér, hogy az anyjával töltse az ünnepeket. Ám valósággal földbe gyökerezik a lába, amikor megtudja, hogy az asszony egészen mást tervezett: a legjobb barátnőjével, Julie-val kéthetes floridai hajóutazásra indulna. Úgy tűnik azonban, egy baleset keresztülhúzza a számításaikat. Julie fia, Erich, akit Addie a háta közepére kíván, balesetet szenved. Mivel a lány tudja, az édesanyjának mekkora szüksége van erre az útra, kénytelen-kelletlen felajánlja, hogy gondját viseli a férfinak a távollétükben. Erich azonban mogorvább, mint valaha, sőt az ünnepeket is utálja. Vajon némi égi segítség elegendő lesz ahhoz, hogy a karácsonyi csoda ezúttal se maradjon el?
General Press kiadó

7. Nora Roberts · Debbie Macomber: Ha eljő a karácsony

Fülszöveg:
Karácsonyi kötetünkbe két világhírű írónő kisregényét válogattuk be. Nora Roberts és Debbie Macomber hosszú évek óta vezetik a különböző sikerlistákat. A történetek felidézik a hajdanvolt karácsonyok varázslatos hangulatát, s elültetik a szívünkbe a reményt, hogy a boldogság csak karnyújtásnyira van tőlünk, és sosem késő megkeresni a szerelmet.
Harlequin kiadó



8. Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra


Fülszöveg:
Holly előre tudta, hogy nincs az a hatalmas óceánjáró, ahol nyugiban átvészelheti a családi karácsonyt. Mert hiába a képeslapra kívánkozó táj, ha ott van két szörnyeteg unokatestvére, akik mindjárt első este kiutálják a közös kabinból. A tengeribeteg Holly így kénytelen beosonni egy vadidegen fürdőszobába, ahonnan kilépve két dologgal néz farkasszemet: a világ legdögösebb pasijával és egy paprikaspray-vel. Kár, hogy ez utóbbit a magát Nicknek nevező srác nem fél használni…
Amikor később Holly elhagyná a kabint, legnagyobb megdöbbenésére sikoltozó tinicsajok állják útját. Mert Nick valójában Dominic Wyatt, az őrülten népszerû ReadySet dobosa.
Móra kiadó

9. Susan Mallery · Marin Thomas: Fagyöngy és csillagszóró / Angyalszárny suhog


Fülszöveg: 

Susan Mallery: Fagyöngy és csillagszóró
A tűzoltó Jordan egy időre ágyba kényszerül, mert megsérült egy mentés során. Mindenre vágyik, csak arra nem, hogy viszontlássa Hollyt, mert az ő macskája, Fagyöngy miatt sebesült meg, miközben kimentette a rémült állatot a lány viharban megrongálódott házából. A férfi mégis képtelen elküldeni az elbűvölő, kék szemű, angyalarcú fiatal nőt, amikor az meglátogatja a kórházban. Szegény, végül is elveszítette az otthonát, ráadásul nemsokára itt a karácsony, a szeretet ünnepe…
Marin Thomas: Angyalszárny suhog
Minden gyerek megérdemli, hogy szenteste meleg szobában aludjon, és másnap reggel ajándék várja a fa alatt. Segíts, hogy ezt lehetővé tegyem ezeknek a gyerekeknek is! – könyörög Renée a jómódú vállalkozónak. Duke-ot ámulattal tölti el, hogy a törékeny szociális munkás milyen elszántan harcol védenceiért. A csodálatnál azonban több is ébred benne: mégpedig a vágy, hogy szerelmet és boldogságot ajándékozhasson a lánynak. Ám Renée eddig élete során annyi szörnyűségen ment keresztül, hogy senkiben sem bízik…
Harlequin kiadó


10. Fejős Éva: Karácsony New Yorkban

Fülszöveg:
„Egy tinédzserkori fellángolás, egy viharos éjszaka – ennek köszönheti az életét az immár majdnem tizennyolc éves Martin. A fiú apja nem más, mint az ismert amerikai énekes, aki összehívja egy nagyszabású születésnapi partira egykori és mostani szeretteit. Martin anyja, Lina azóta lezárta lelkében a régi kalandot, ám egy sokkoló felfedezés hatására – és persze a fia miatt – mégis elfogadja a meghívást. Egy tizennyolc éves srác, Martin, aki él-hal a zenéért, bár még senki sem tudja, igazán tehetséges-e, egy harminchat éves trendkutató, Lina, akinek egy csapásra összeomlik és újra felépül az egész világa, egy hetvenéves, önző rockzenész, aki szeretni tanul… és az ő szeleburdi, zenei vénával megáldott, hangos családja… Karácsonyozni, ünnepelni gyűlnek össze New Yorkban, és a találkozás mindannyiuk életét megváltoztatja.”
Erwan kiadó


11. Áldott karácsony



Fülszöveg:
Andersen, Oscar Wilde és Dickens, Babits, Kosztolányi és Móricz. Ebben a kötetben tőlük, illetve a magyar- és a világirodalom egyéb mestereitől válogattunk megható karácsonyi történeteket. Tizenkét lélekemelő és szórakoztató mese az ünnepek ünnepéről, amikor a szeretet fényként ragyogja be otthonunkat, és mi is megállunk egy pillanatra, hogy gyermeki csodálattal nézhessünk egymásra. Egy szép és nemes karácsonyi ajándék a szeretet ünnepén mindenkinek, aki hisz a könyvek megváltó erejében.
Athenaeum kiadó


12 Katie Fforde: Karácsonyi lakoma és más történetek
Fülszöveg:
Idén minden kívánságod teljesül!
Mondj igent a boldogságra!
A Francia kaland, a Tökéletes megoldás és számos egyéb nemzetközi bestseller szerzője e kötetében lélekemelő, romantikus és szórakoztató történetekkel ünnepli a karácsonyt.
Mit tegyünk, ha szenteste egy behavazott skót kisvárosban ragadunk egy jóképű idegennel…?
Mi a teendő, ha a karácsonyt a családunkkal akartuk volna ünnepelni, de egy szobafoglalási zűr végül egy sármos férfival hoz össze…?
Mi történne, ha egyszer az életben hagynánk, hogy a sors vezesse a kezünket, egyenesen a boldogságig…? 
Libri kiadó


13. Carole Matthews: Szeress karácsonykor
Fülszöveg:

Lehet egy tökéletlen családnak tökéletes karácsonya?
Juliet Joyce él-hal a karácsonyért. Imádja a karácsonyi ajándékokat, a karácsonyfát díszestül, a karácsonyi pulykát, meg úgy általában mindent, ami karácsonyi. Idén is hagyja, hogy elsodorja az ünnep áradata, ha már a családi pokolnak épp karácsony táján kellett elszabadulnia. Fia, Tom elvesztette az állását, ráadásul rémes partnereket hoz a nyakára; állapotos lánya, Chloe hazaköltözött a kisfiával; apukája, Frank a saját szívfájdalmától szenved, míg anyukája, Rita napról napra szenilisebb. Vajon Rick, a férje, mikor elégeli meg a körös-körül örvénylő káoszt?
Ahogy közeledik a nagy nap, Juliet minden erejével azon van, hogy egyenesbe hozza a dolgokat, hiszen másra sem vágyik, mint hogy otthonukat karácsonykor betöltse a szeretet…
Ulpius kiadó

14. Fekete István: Régi karácsony

Fülszöveg:
Részlet Sinkó Ferenc utószavából: „Varázslatos az Ő világa. A szegénység és a szépség betlehemi csillaga ragyogja be útjait, tájékait, a nádtetős házak fehér falait, még a kamrákat és az istállókat is. Az angyalok éneke hol hallhatóbban, hol halkabban, de szüntelenül szól visszhang és kíséret gyanánt a természet minden hangja, nesze, s minden emberi szó mögött.”
Új Ember kiadó

15. Richard Paul Evans: A karácsonyi doboz
Fülszöveg:

Megjelenése óta A Karácsonyi doboz varázsa több mint hétmillió ember szívét érintette meg. Ez a regény napjaink szeretett és klasszikus ünnepi történetévé vált, akárcsak A karácsonyi ének Charles Dickens korában.
Amikor Richard Paul Evans fejében megfordult A karácsonyi doboz gondolata, nem állt más szándékában, mint hogy a szívhez szóló mesével kifejezze szeretetét két kislányának, Jennának és Allysonnak. Bár gyakran mondogatta nekik, milyen sokat jelentenek a számára, úgy érezte, a lányai addig nem lesznek képesek valóban megérteni érzéseinek mélységét, amíg maguk is meg nem tapasztalják a gyermeknevelés örömeit. Addigra pedig már örökre megváltozik a kapcsolatuk. Abban a reményben írta tehát A karácsonyi dobozt, hogy amikor a lányai egyszer kezükbe fogják ezt a könyvet a jövőben, átérzik majd édesapjuk szeretetét.
Könyvmolyképző

16. L. M. Montgomery: Anne karácsonya
Fülszöveg:
Ki ne emlékezne Anne Shirley-re, a vörös hajú, cserfes árva kislányra, aki világszerte nézõk és olvasók millióinak szívét hódította meg? Vagy a Váratlan utazás címû filmsorozat kacagtató és szívmelengetõ epizódjaira? A Könyvmolyképzõ Kiadó most igazi ünnepi meglepetéssel szolgál a méltán népszerű kanadai írónõ rajongóinak. Ebben a megkapó humorral és emberséggel átszõtt kötetben a szerzõ magyarul eddig még soha meg nem jelent novelláiból válogathat az olvasó. A máig friss történetek arra emlékeztetnek bennünket, hogy még nem késõ visszatalálnunk a karácsony és az ünnep igazi jelentéséhez: az összetartozás, a megbocsátás és a szeretet érzéséhez.
Könyvmolyképző


17. Fábián Janka: Karácsony a ligetben 
Fülszöveg:
Fábián Janka újabb rövid története ismét Az angyalos ház szereplőihez tér vissza. Ezúttal az „Angyalok” idősebb nemzedékét, azaz a három Thury nővért láthatjuk viszont, húsz évvel a regény történései előtt. A főszereplő ezúttal Joli – a későbbi Joli néni – aki itt még csak tizenhét évesen élete talán legmeghatározóbb napjait éli át 1890 karácsonyán, és 1891 első hónapjában. Egy vidéki tanítóval átélt rövid, tragikus szerelme megvilágíthatja az olvasók előtt a nővéreihez való későbbi viszonyának a gyökereit, mint ahogyan azt is, hogyan válhat egy viharos szerelmi háromszög egyik áldozatából később a következő nemzedékek számára példakép. 
A novellában más régi ismerősökkel is találkozhatunk: például a valóságban is létezett Rohonczy Gedeonnal, vagy Paál Ödönnel, Hilda és Márti édesapjával. 
A karácsonyi történet nem végződik boldogan, ám a három lány későbbi sorsát ismerve mégis reménnyel és elégtétellel tölthet el minket.
Book and Walk

18. Peiker Éva : Csodákkal teli éjszaka 

Fülszöveg:
„Jön a Jézuska… még hat nap, még öt nap, még három nap. Hosszú idő! Nagyon hosszú… még az utolsó óra is rettenetesen hosszú." Ám amikor megérkezik, a csodákkal teli éjszakán bármi megtörténhet. Tizennégy varázslatos mesét válogattunk össze kedves olvasóinknak e csepp kis ajándékkönyvbe a szeretet ünnepéről, magyar és világirodalmi szerzők tollából. Megható vagy éppen kacagtató történeteik hatására karácsonykor egy kis időre elfeledhetjük szívünk minden szomorúságát és figyelmünkkel végre egymás felé fordulhatunk.
Athenaeum kiadó

19. Király Levente: Ünnepek ünnepe
Fülszöveg:
A karácsony Jézus születésének ünnepe. A szeretet, a családok ünnepe. Karácsonykor vége a legsötétebb éjszakának, a fény győzedelmeskedik a sötétség felett. Megszületett a Megváltó, akit a próféták jövendöltek. Szívünk megtelik melegséggel, elfeledjük a mindennapok gondjait, odafigyelünk egymásra, megajándékozzuk egymást. Ez az ünnepek ünnepe!
Tíz történetet gyűjtöttünk össze ebben a kis könyvben a magyar és a világirodalom mestereinek tollából, tíz lélekmelengető, szórakoztató és mulatságos történetet a karácsonyról.
Athenaeum kiadó


20. Charles Dickens: Karácsonyi történetek
Fülszöveg:
Londonban, karácsonykor sült pulyka illata száll a levegőben, sokan sherryt iszogatnak, karácsonyi dalok hangja szól a szeretetről. Ám van egy másik London is, a szegények, a nincstelenek, a számkivetettek Londonja. Charles Dickens mindkét világ kiváló ismerője, de talán leginkább egy harmadiké, amelyben a kísértetek oly természetességgel látogatják a halandókat, mintha ők ugyanolyan élő emberek lennének, mintha csak golfozni tartanának a klubjukba. 
Pollux kiadó

21. Polcz Alaine: Karácsonyi utazás
Fülszöveg:
Kalandos utazás egy erdélyi temetésre a hetvenes évek egyik rideg, zimankós karácsonyán. Három nap története boldog találkozásokkal, temetéssel, családi perpatvarral, betlehemesekkel, vonatozással Vízakna és Kolozsvár között – megannyi konkrét szereplővel és eseménnyel, melyek Polcz Alaine nagy élettapasztalata, asszonyi bölcsessége, tartózkodó humora révén varázstükörré rendeződnek. Az írói látásmód a groteszk világot olyan közvetlenül ábrázolja, hogy az olvasó rádöbben, a jelentéktelennek tűnő események, a véletlen találkozások, szegényes vacsorák mögött valódi emberi sorsok húzódnak, és ezekből tevődik össze egy korszak igaz története. Mintha karácsonyi üdvözletet kapnánk a hetvenes évekből, amit szívesen nézegetünk újra meg újra, mert derűsen és megnyugtatóan a szeretetre figyelmeztet.
Jelenkor kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék