2016. február 3., szerda

Both Gabi Kakaókatona és Tejhercegnő



Danci szeret könyvet kapni, bár Viki sokszor beelőzi, mert ő itthon van, így bontogat. Kitörő örömmel fogadja a legkisebb is, bármi is van a csomagocskában. 
Daniella így már csak a kötettel szembesült, ami nagyon tetszett neki. 


Ezt a szépséges kis mesekönyvet a Libri/Kolibri kiadótól kaptuk. Ezúton is köszönjük.

Viki azóta is gyakran átlapozgatja és úgy tesz, mintha olvasna belőle.
Dancikám pedig nézegeti a képeket és olvasásra buzdít itthon, a fogorvosnál, utazás közben...bárhol. Igyekeztünk nem egyből befalni a lapokat, csak apránként. Bár kedvem lett volna éppen a könyvben soron lévő élethelyzethez olvasni, de idő hiányában nem megy.

Az első találkozása  a könyvvel meglepő volt. Majdnem sírva fakadt és nem tudtam az okát. Kibökte végül, hogy Viksi húga összefirkálta. Nagy bőszen kerestem a hibát, hátha javítható, orvosolható, míg kiderült, hogy a nagylányom a legelső oldalra gondol, ami apró kis színezések mintázata. És a borítón elhelyezett mesterien megkomponált kakaófoltos grafikára.
Későbbiekben is fellelhető gyerekrajznak kinéző ábra, rajz, ami gyermekközpontúbbá teszi a könyvet. Nekem nagyon tetszik, ügyes kis fogás.
A mesefigurák hétköznapi dolgok, ételek, tanulságos történettel vegyítve. Élénk, érdekes szóhasználat, vicces helyzetek és még humorosabb, aranyosabb nevekkel társítva. Sokszor olvasós lesz, azt hiszem. Hétköznapi élethelyzetek bűvössé tétele nagyon okos dolog. Így a gyerekek sem unalmas dolognak fogják föl, hanem élénken érdeklődni kezdenek iránta, előbb vagy utóbb.
Nem mondom, hogy némelyik mesén egy cseppet sem emeltem meg a szemöldököm... Nem szokványos, annyi szent. De lányok imádják és ennyi nekem bőven elég. Valljuk be, a kortárs írók könyveivel kezdek egyre óvatosabb lenni. Valahogy nem az én világom, nem szívesen adom a gyerekek szájába(fülébe) az elhangzottakat. De szerencsére ez a könyv kicsit megenyhített!

A tanulságok, apró kis magyarázatok, figyelemelterelésként remekül működnek. Egész kicsi gyerekkortól olvasható, bár még nem bizonyos, hogy megértik. De leköti őket. A nagyobbakat pedig az egyedi mesevilág nyűgözi le.
Egyöntetűen a kedvencünk Nassasszonyság meséje lett.

Danci véleménye a mesekönyvről(4 éves): 
Nagyon tetszenek a képek és a vicces nevek, szereplők. Szeretem Francot és Nassasszonyságot a könyvből. Olyan viccesek a mesék benne és érdekesek.

Viki baba véleménye(18 hónapos):
Jó volt!



Fülszöveg:
Amíg a háztartást vezetjük, a gyerekek általában unatkoznak és türelmetlenkednek Mit is tehetnénk, hogy ne romoljon el mindenki kedve? Hát meséljünk közben!
A sorozatról: Nehéz élethelyzetekkel nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is küzdenek nap mint nap. És bár a problémák hétköznapiak, a megoldások hogyanja már korántsem olyan egyszerű. A Kolibri Kiadó gondozásában megjelent könyvTársak ezekre keresik a (mesés) választ.

Kolibri kiadó/Libri
40 oldal
Illusztrálta: Rippl Renáta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék