2016. július 20., szerda

Lakatos Levente A tiltás gyönyöre (Szigor 1-4.)







A Szigor első két  e-könyv formátumú megjelenését olvastam már. Nagyon megörültem, mikor megérkezett a folytatás, ráadásul könyvben. Kicsit halogattam, kicsit tologattam az olvasást, mert nem voltam ráhangolódva a műfajra. Igaz az olvasásra sem. Aztán végül egy este alatt felfaltam, az utolsó szóig. Azokat a részeket is újra átolvastam, amiket már végig vettem, de nem okoztak csalódást másodjára sem.

Könnyed olvasmány. Gyorsan lehet vele haladni. Így is tettem. rohamléptekkel elfogyasztottam. Vitt előre a könyv lendülete és az izgalom, mi lesz főhőseinkkel.

Nem fekszi meg a gyomrod az erotika sem. 
Bár erotikus könyv, szerencsére nem csak az. 
Van itt jóféle karakterábrázolás, karakterfejlődés is. 
Továbbá izgalmas, fordulatokban bővelkedő csavarok szintén. 
Morális kérdések boncolgatása. 
És szerelem, szex, ármány.

Amit nehezen dolgoztam fel néha, azok az emberi reakciók. Valahogy nem úgy működtek a szereplők, ahogy vártam. Sokszor okoztak meglepetést. De ez nem baj.

És akkor lássuk a legfontosabbat, az EROTIKÁT. 
Így csupa nagybetűvel írom, mert ez az volt, a jóféle változatban. 
Volt itt izzás, szikrázás, vágyakozás, beteljesülés...
Meredek változat és hétköznapi szex is. 
Teljesen végig élt aktus és rövid ízelítő, beharangozó szintén.
Mindez úgy megírva, hogy ihaj! 
Nem csöpög, nem nyáladzik, nincs megalázás, alárendelés, csak a vágyak beteljesülése, adok-kapok a megfelelő arányban. Végre normális kapcsolat férfi és nő között, hogy mindkettőnek jó legyen. Egy hallgatólagos megegyezés, ahol mindenki kap egyformán, tabuk nélkül.
Nem szeretem túlságosan az összehasonlításokat, de szerintem fölözi a legtöbb most kapható erotikus könyvet. Nem bugyuta. Nem túlírt. Nincsenek benne felesleges körök, de szépen elsimítja a szex körüli dolgokat is. Nem csak igényesen van megírva nyelvezetileg, hanem figyelt az író az apróságokra, körülményekre és a körítésre is. 

Élnek a szereplők.
Váltott szemszögből olvashatjuk, így bepillantást nyerve a női főszereplő és a férfi karakter érzéseibe, gondolataiba is. Imádtam. Érdekes, mikor egy férfi író ennyire el tud helyezkedni a női karaktere szerepébe is, nem csak a férfiébe. Hiteles volt. Néha kicsit ingott a léc, de eddigi az egyik legjobb, ha nem a legjobb váltott szemszögű könyvem. 
Nem volt siralmas az átmenet. És unalmas sem. 
A váltás alig érzékelhető, nincs szakadék a két nem elbeszélése között.
Szerettem mindkét szereplő bőrébe bújni. 
Liza karaktere az elején szimpatikus volt, majd egy kicsit eltávolodtam tőle, majd ismét megszerettem. Egy erős, céltudatos nő, aki a körülmények, az apja és saját maga gyengeségei rabja, tömény nyűggel. Mindezt tartással és humorral viselve.
(Sz)Igor pedig egy titokzatos idegen, akiért sok nő epekedne a valóságban is, ha létezne. Férfias, frenetikus és szépen alakítható pasas, aki kemény és céltudatos, de könnyen megdönthető az ereje, ha a megfelelő ember kerül a közelébe.
Kettősük hatalmas mélységeket jár be, minden szempontból.
Szépen alakítják, változtatják egymást, a végére majdnem hogy a szerepeket felcserélve. 
A mellékszereplők változatosak és jól megírtak. Tudtam őket gyűlölni vagy szeretni.

Politika. Ha ezt a szót mondom, mindenki tudja, hogy valami mocskos, korrupt dolog tuti van a könyvben. Nem is kell túlbonyolítani, a történetben a politika is helyet kap.
Így kész a keverés, kavarás, dráma, botrány. Ezt tetézve szexualitással kész bomba...

A vége pedig? Arra nincsenek szavak!
Egy akkora atombomba robbant, hogy a szemem is szikrázik tőle! Ilyen függővéggel befejezni kész bűn. Most rághatom a körmöm a következő részre várva.

Köszönöm a könyvet Lakatos Leventének és a Libri kiadónak!

Fülszöveg:

Az egykoron kicsapongó életű Liza és vőlegénye, a fényes politikai karrier előtt álló Sándor a kívülállók szemében tökéletes álompárnak tűnik, ám színlelt boldogságukat kínos titkok tartják egyben. Mikor a lány egy félreértés folytán találkozik egy sármos idegennel, aki darabokra töri a testi és érzelmi nélkülözés miatt már megrepedt álarcát, a botrány elkerülhetetlen. Vajon Liza képes kiköszörülni a csorbát, vagy az édesapja politikai hírnevével együtt a saját jövőjét is beszennyezi?
Szentesy Igor vagy ahogy a barátai hívják, Szigor keresett reklámszakember, a kormányzó párt újonnan felfogadott propagandistája. Kreativitása, komolysága és keménysége előtt nem csak a politika zárt ajtói, de a női combok is sorban kitárulnak. Ritkán mosolyog, utálja az ellenkezést, de imádja heccelni a sorsot.
Liza és Szigor őrült vágyaktól hajtva félelmetes játszmába kezd, de vajon melyikük a dörzsöltebb játékos ezen az erotikus sakktáblán? Mennyit érnek a titkok? Te képes lennél gyilkolni értük?

Idézet:
Ez lehet az, amit a színes női magazinokban kémiának neveznek. Amit a fizikai vonzalommal ellentétben biztosan képtelenek vagyunk megfékezni. Amin nem fog az akaraterő. Aminek a legzordabb lélek is kiszolgáltatott. Ami megpuhít.

saját, recenzió
338 oldal
Libri kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék