2016. november 29., kedd

Karácsony, te csodás!




Hamarosan érkezik a Mikulás és remélhetőleg kis havazással a KARÁCSONY is.  Így csupa nagybetűvel. 
Kisgyermekként mindig vártam a hangulatát, az ajándékozást és ajándék kapást. Majd szép lassan jelentőségét veszítette. Mióta gyerekeim vannak ismét nagy várakozással vágok bele az év utolsó hónapjába. 



Idén különösen nehéz lesz, de jelentőségteljes, hiszen hamarosan érkezik a 3.-ik, remélhetőleg szintén olvasópalánta kis csemetém, egy kisfiú képében. A visszaszámlálásnál tartok vele is. Ha pontosak a számítások és kibírja odabent, akkor még 71 nap.


Andris lak


Blogosként ilyenkor számba veszem, mit sikerült az eltervezett dolgokból elolvasnom, megírnom, beszereznem. 
Nagyjából osztályozom az évi teljesítményemet és hangolódok az ünnepekre.
Sokat nem sikerült fejlődnöm írás terén. Inkább rövidebbek lettek a postjaim és csapongóbbak. Ez az időhiánynak is köszönhető és az állandó fáradságnak, a sok fekvésnek(ami muszáj) és hogy nincs türelmem ide ülni a gép elé és pötyögni, de erőm sem. Nem esik jól. Igazán ezen béli teljesítményemmel nem vagyok elégedett.
Olvasni olvastam bőven, de lelassult az év vége felé közelítve a tendencia valahogy és nagyon nem mindegy, milyen a könyv. 



Kb 105 és 110 közötti a pontos szám. Van amiket félbehagytam és vannak olyan kötetek is, amit nem tudtam molyon jelölni, ahol vezetem a pontos számokat. 
Sok nagy kedvencet avattam és volt számos kötet, ami csalódást okozott. A félbehagyottak között is volt idegesítő, de olyan is akadt amit idő vagy hangulat  hiányában hagytam abba.
Nem mindről készült bejegyzés, amit sajnálok. De nem szerettem volna minden nap postolni és sok könyvről nem lehet írni vagy már mindent megírtak előttem róla.

Sok recenziós könyvet kaptam idén is a kiadóktól. És az írók is egyre szívesebben keresnek meg személyesen, könyvük ajánlása ügyében. Még nem sikerült leapasztanom az el nem olvasott könyvek számát, amiket vállaltam, de igyekszem. 
Köszönök szépen minden egyes szépséges könyvet és a bizalmat! Mindenképpen elolvasásra kerülnek, csak kicsit lassabban, mint ahogy terveztem.
Hálás vagyok, hogy ennyi szép könyvhöz juthattam. 
A polcaim már kevésbé, mert bizony egy fia helyem sincs már.
Igaz ebben a könyvhörcsög énem is segített. Idén, ha jól számolom 45 könyvet vettem. Molyoktól főleg. De végre nagy vágyam teljesült és eljutottam Könyvfesztre is, a legtöbb vásárlás ott történt.

Pár könyvtől is "megszabadultam" az idén. Egyszerűen muszáj volt. Tarthatatlan ez az állapot, hogy még a fülemen is könyvek lógnak majdnem. Így fájó szívvel, de lemondtam jó pár kötetről és csak azokat tartom meg az olvasottak közül, amik dedikáltak vagy a szívemhez nőttek nagyon, kedvencek lettek, egy sorozat részei vagy úgy látom, hogy lánykáimnak jól fog jönni a későbbiekben.



Hogy mit tervezek még az év végéig?
Mivel ezt a szilveszterre időzített bejegyzést megírtam előre, biztos ami biztos, így hátradőlni a fotelomban vagy az ágyikómban és olvasni-olvasni. Valószínű fognak még postok születni. Egy játék is fogalmazódik a fejemben. De nem merek semmit sem ígérni már biztosra. Az élet átírhatja még...
Listát is szoktam ilyenkor összeállítani, hogy mik kerülnek a kívánságlistámra Mikulásnak, Jézuskának. Ezúttal nem teszem. 
Megválasztani is szoktam a legek könyveket, de ez is elmarad idén.
És nagyjából azt is össze szoktam írni, mit fogok még olvasni még idén. Most inkább válogatok kedvem szerint és meglátjuk mit fogok olvasni. Meglepetés lesz még nekem is.

Tudom rohanós a december mindenkinek.
De arra kérlek titeket, hogy kicsit álljatok meg! Tekintsetek vissza az eddigi évre és hogy mik okoztak örömet. Mit vittetek végre azokból, amiket elterveztetek.
Pihenjetek, élvezzétek a karácsonyt, olvassatok sokat, legyetek együtt a családotokkal. Ezek a dolgok többet érnek, mint a drága ajándékok, a tiszta lakás és a hétfogásos menü, kiidegelt, fáradt emberekkel...



Mindenkinek szép decembert, havazós-elmélkedős-boldog karácsonyt, vidám-nevetős-lakomázós szilvesztert kívánok sok-sok szép könyvel, amikre érdemes emlékezni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék