2017. június 30., péntek

Hogyan legyél sikeres blogger




Hogyan legyél sikeres blogger, hogy az írók, kiadók, reklámozók és a többi blogger is felfigyeljen rád?
Csapj egy nagy hírverést, hozz egy olyan témát, amire sokan ugranak és nagy veszekedés lesz a vége, plagizálj vagy lopj és online tegyél föl egy népszerű könyvet, tegyél ki cuki cicás képeket...
Na jó. Viccet és ezeket a morbid ötleteket félre téve, sok dologgal kitűnhetsz a bloggerek tömegéből. 
10-t fölsorolok neked, hátha jól jön az ötlet.

- Rendezz olyan játékot, aminek nyereménye érdekelhet mindenkit. Ötletes legyen. Sokan szeretnek játszani és még többen nyerni.

- Legyél egyedi és kreatív. A stílusod legyen saját. A sajátságos szóhasználatod, a saját kis kritikáid, formuláid egyedivé tesznek és utánozhatatlanná. Szeretjük az olyan írásokat, amik viccesek és felismerhető a blogger stílusa.

- Ne tucat témáról/tucatkönyvről írj, hanem olyan dolgokról, amik még nem lerágott csont kategóriába tartoznak. Merj kísérletezgetni. Merj másoktól eltérő lenni.

- Legyen a blogod rendezett, letisztult, a témának és neked megfelelő. Ne legyen a hatodik csillámpóni is rajta vagy annyira olvashatatlan, hogy ne találjunk rajta meg semmit.

- Írj sokszor sokat vagy rövideket. De legyen érdekes, hogy mindig legyenek visszatérő olvasók. Szeretjük a visszatérő dolgokat.

- Keress valami kis pluszt. Valamit, amit mások előtted nem csináltak még. Izgalmas lehet egy olyan ötlet(mint mondjuk egyik kedvenc könyves blogerem, aki a könyveket étellel kombinálja vagy a másik kedvencem, aki 5 gyerekéről és az ő életükről ír), amit nem használtak még el. Tedd bele önmagad is!

- Merj más bloggerekkel is együtt működni. Találjatok ki saját projektet.

- Írj reklámozandó dolgokról, reci könyvekről, kipróbált termékekről vagy akár utazásról. De ne csak erről! Legyenek nem szponzorált témáid is. Így nincs az az érzet, hogy megvettek kilóra!

- Tedd bele a személyed is. Érzéseid, érzelmeid, gondolataid,  véleményed, fényképed. Ettől személyesebb, ember közelibb, szerethetőbb. 

- Beszélgess, kérdezz olvasóidtól. Érdeklődj, írj kiadóknak. Írj a cégnek, akiktől kinéztél valamit, amit szívesen reklámoznál. Más bloggereknél kommentelj, hagyj nyomokat. Egyszóval kommunikálj. Legyél figyelmes és barátságos!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék